Позвънете: +359 (0) 884 605504

Протетика

Протетика

Дефекти на зъбната коронка, които немога да бъдат възстановени директно, пълно обеззъбяване и лечение на парафункционални изменения – абразия, бруксизъм и бруксомания успешно могат да бъдат коригирани чрез методите на протетично лечение.
Коронките и мостовете укрепват силно разрушени зъби, но могат да се използват и за да подобрят външния вид на зъбите, тяхнатата форма, подреждане или функционална стойност.
За изработката им се използват различни видове материали като керамика, цирконий, металокерамика (порцелан върху скелет от метал), метал, злато, пластмаса, композитен материал. При изобра на такъв материал впредвид се вземат както цената им, така и необходимостта от естетика и нуждата от здравина. Докато порцелановите корони са по-естетични, то циркониевите и металокерамичните, които също имитират до съвършенство естествените зъби, са по-устойчиви на натиск и са по-подходящи за задни зъби. Пластмасата се използва обикновенно за временни конструкции, когато искаме да визуализираме на пациента как би изглеждал крайния резултат или за да се залепят докато станат готови финалните конструкции. Изработката на корони и мостове изисква тясно сътрудничество с добри зъботехници.
Зъбни фасети
Фасетите представляват много тънки пластини от естетичен материал, най- често керамика или композит, които се фиксират към предната страна на фронталните зъби и променят цялата усмивка. Те се изработват индивидуално за всеки пациент и външният им вид се доближава максимално до този на естествените зъби. Използваме ги, за да коригираме козметични дефекти като цвят на зъбите или форма, дори при неправилна позиция на някой зъб. По тази причина фасетите стават една от най- разпространената естетична дентална процедура.

Галерия

Before ImageAfter Image
Before ImageAfter Image