Позвънете: +359 (0) 884 605504

Избелване

Избелване

Когато става дума за промяна в цвета на зъбите, имаме две опции – кабинетно или професионално избелване и домашно избелване.

Каква е разликата

И при двата вида избелване се използват пероксидни препарати в различна концентрация – от 3% до 20% при домашното и между 15% и 43% при кабинетното.
Колкото по- дълго престоява избелващият препарат върху зъбите, толкова по- бели ще станат те. Колкото по- висока концентрация се прилага, толкова ефектът е по- силен. Но винаги трябва да се намери балансът между концентрация и време, за да бъде избелването напълно здравословно, да не се получи чувствителност на зъбите и да не се изсушат прекалено.
За крайния резултат значение има видът на оцветяването и възрастта на пациента. Петна и пожълтяване от кафе, цигари, червено вино и други оцветяващи храни и напитки се повлияват сравнително лесно. Когато потъмняването е ставало постепенно във възрастта или е причинено от лекарства или неправилно развитие на зъбните структури, флуороза и други, ефектът е слаб. Композитните бели пломби и коронки, мостове не се повлияват на избелване и трябва да се подменят след избелването, ако са във видимата зона.

Домашно избелване

При нас предоставяме възможност за домашно избелване посредством избелващи шини. Те се изготвят посредством вземането на индивидуален отпечатък от зъбите ви, по който със съдействието на зъботехник ви изработваме шина, наподобяваща спортните такива. В нея, на всяко отделно зъбче има поставени „мини джобчета”, които се изпълват с избелващия агент. Така с шината се престоява определено време, в зависимост от силата на избелващия препарат. За да се задържи ефектът на избелването максимално дълго е препоръчително да ограничите консумацията на оцветяващи храни и напитки (кафе, чай, червено вино).

Галерия

Before ImageAfter Image
Before ImageAfter Image