Позвънете: +359 (0) 884 605504

Blog Grid

Преодоляване на страх от стоматологични процедури

Всеки един от нас се бои от нещо- някои от паяци, други от тъмното, а трети имат страх от зъболекари. Ако не обичаме височини е лесно- просто стоим далече от тях. Но посещението при стоматолог е едно от тези неща, които не бива да отлагаме. Ето ви няколко съвета, които да ви помогнат да се справите със ситуацията:

Говорете! Кажете на перосанала в кабиета, че се притеснявате, кажете го още като се обаждате да си запазите час, както и на зъболекаря след като седнете на стола. Много е важно той да го знае, преди да е започнал да работи в устата ви .

Разговаряйте с екипа относно какво би ви накарало да се успокоите или какво е сработвало на предни посещения.

По- добре е да се започне с кратки посещения с по- лека работа, за да се преодолее първоначалното напрежение.

Не се притеснявайте да задавате въпроси. Ако сте любопитни какво ви предстои, нека се запознаете с процедурата и стъпките от нея преди лечението.

Уговорете сигнал със зъболекаря, при който той да спре работа ако се почувствате некомфортно. Например вдигане на лявата ви ръка, ако искате да си починете.

Дишайте! Дълбокото вдишване на кислород помага да забавите сърцебиенето и да отпуснете мускулите си.

И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО БЪДЕТЕ УБЕДЕНИ, ЧЕ ГО ПРАВИТЕ ЗА СВОЕТО ЗДРАВЕ И ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ СТРАХОТНО СЛЕД ТОВА.

Това са само някои техники, които могат да ви помогнат. Работете с денталния екип, за да разработите този план, за да може да започнете да посещавате кабинета редовно, а не само когато е вече късно и има болка.